Wide & free HVAC design

Lungimi si inaltimi extinse ale traseelor frigorifice

Datorita utilizarii tehnologiei inverter si a celei de comanda a circuitului de subracire, este posibil sa proiectati un sistem cu trasee mai lungi si care sa atinga niveluri superioare pe verticala. In cazul acestui echipament, pentru ca sistemele de incalzire si racire pot fi imaginate cu mai mare flexibilitate, la cladiri inalte sau cu structura complexa, perioada de timp necesara proiectantului scade, crescand eficienta la proiectare.

Lungimea totala a traseelor frigorifice ........................................... 1000m

Lungimea reala a celui mai lung traseu frigorific ............................. 200m

(Echivalent) ................................................................................ (225m)

Lungimea reala a celui mai lung traseu dupa prima ramura ............. 40m

(aplicatie conditionata) ................................................................. (90m)

Diferenta de nivel intre ODU~IDU .................................................. (110m)

Diferenta de nivel intre IDU~IDU .................................................... 15m

Diferenta de nivel intre ODU~ODU ................................................. 5m

Utilizarea spatiului prin reducerea dimensiunilor

Dimensiunea produsului este redusa cu pana la 38 % comparativ cu produsele conventionale, diminuandu-se considerabil spatiul necesar pentru montarea sa. Astfel este asigurat mai mult spatiu liber si se ofera posibilitati de proiectare mai facila pentru HVAC.

Conventional vs MultiV

Posibilitatea de combinare a 80 CP cu ajutorul unui singur traseu frigorific

Poate fi realizata o combinatie de pana la 80 CP folosind unitati de 20 HP. In acest mod, poate fi proiectat un sistem HVAC care sa deserveasca un spatiu extins. Problemele intalnite de obicei la proiectare, cum ar fi spatiul de instalare a unitatilor exterioare, spatiul de trecere a traseelor frigorifice si alinierea acestora, nu mai sunt de actualitate.

Combinarea unitatilor exterioare de pana la 80 CP

Outsoor combination

Economisirea spatiului de instalare
- utilizarea optima a spatiului

Un singur traseu frigorific
- usor de proiectat
- extinderea spatiului de racit si de incalzit
- diminuarea costurilor de instalare.

Cand se proiecteaza un sistem HVAC cu o capacitate totala de 400 CP, combinarea de unitati MULTI V III de 80 CP, va confera urmatoarele beneficii, comparativ cu cazul combinarii de modele conventionale de 40 CP

  • Reducerea spatiului de instalare cu 50 %
  • Reducerea numarului de tevi cu 50 %
  • Reducerea spatiului de trecere a tevilor cu 30 %
  • Conceperea unui sistem de mare capacitate, reduce durata de proiectare a sistemului HVAC si costurile de constructie.

Compararea spatiului de instalare a unitatii exterioare

Comparison space

Design ecologic

Noi producem nu numai echipamente de inalta eficienta, cu excelente posibilitati de economisire a energiei, ci si unele ce sunt, totodata, realizate cu tehnologii ecologice care protejeaza Terra si mediul inconjurator. Cu aceste produse, avem o pozitie de lider in dezvoltarea de tehnologii ce implica reducerea emisiilor de carbon si dezvoltarea ecologica.

Agent frigorific R410A

R410A este un agent frigorific ecologic, cu potential de scadere a cantitatii de ozon (ODP) egal cu zero. Deoarece toate produsele folosesc agent frigorific R410A, este marita eficienta si capacitatea de economisire a energiei, comparativ cu produse care folosesc varianta conventionala R22, contribuind astfel la protejarea mediului inconjurator.

ODP

Proiectarea si producerea de sisteme fara urme de scurgere a agentului frigorific

Deoarece sistemul este proiectat si produs folosindu-se suduri cu alama (tari) pentru a se preveni scurgerea agentului frigorific, astfel de scurgeri nu vor avea loc chiar daca echipamentul este folosit o perioada lunga de timp, cu exceptia cazului in care intervin factori externi, cum ar fi un impact.

Detectia automata a scurgerilor

Produsul monitorizeaza in timp real datele privind starea de functionare, stabilind si afisand cantitatea adecvata de agent frigorific. Totodata, aparatul va avertiza utilizatorul in cazul aparitiei oricarei scurgeri de agent frigorific.

Recuperarea si reutilizarea agentului frigorific

Cand se efectueaza operatii de intretinere a echipamentului, agentul frigorific nu este descarcat si expus la aer, ci pastrat prin colectarea intr-o unitate exterioara, pe o conducta destinata agentului frigorific sau la o unitate interioara. Astfel este marit gradul de protejare a mediului, fiind totodata reduse costurile.

Design nou pentru functionare fara zgomot

Pentru a asigura clientilor performanţe ridicate de racire si incalzire, la dimensiuni minime ale unitatii, precum si pentru a asigura un ambient placut, nederanjat de nivelul de zgomot, MULTI V III foloseste diverse tehnologii de diminuare a zgomotului. Zgomotul de functionare este redus la minim prin folosirea unui compresor cu motoare BLDC, motoare de ventilatoare silentioase, o noua tehnologie de atenuare a sunetelor, ventilatoare exterioare si o noua forma pentru invelis.

RobustDesign cu structura robusta Octangular grillGrila octogonala pentru reducerea rezistentei la curentii de aerLow TorqueMotor cu cuplu constant, redus, cu design ondulat.

Robust S Shaped Palete robuste si in forma de S, pentru marirea unghiului de inclinare

Ventilator cu presiune statica ridicata

Deoarece sistemul foloseste un ventilator mai puternic cu presiune statica ridicata, unitatea exterioara poate fi instalata nu numai pe acoperisul cladirii, ci si in interiorul acesteia, folosind o tubulatura de aer. Datorita ventilatoarelor cu presiune statica ridicata si motoarelor BLDC ale ventilatoarelor, este obtinut un volum de aer suficient de mare pentru realizarea schimbului de caldura fara a se produce recirculari ale curentilor de aer eliminat. In functie de structura cladirii, puteti reduce lungimea traseelor montand unitatea exterioara in camera masinilor.

(Presiunea statica exterioaraă maxima: 8 mmAq)

Sunt disponibile diverse scheme si metode de instalare ce pot fi adaptate la diferite structuri de cladiri.

Various Design

Deoarece aerul este refulat sub forma de curenti puternici, nu se produc stratificari de aer cald in jurul cladirilor inalte.

No stacking

O gama larga de aplicatii

Sistemul beneficiaza de posibilitatea de functionare continua, in incalzire sau racire, mai mult de 15 zile, in conditiile testului de pulverizare a unui strat salin. De asemenea, beneficiaza de o plaja de temperaturi de lucru mai extinsa comparativ cu sistemele conventionale, ceea ce permite extinderea aplicatiilor echipamentului.

Largirea gamei de aplicatii se datoreaza compresorului inversor si tehnologiei de comanda

O combinatie flexibila de unitati interioare

Deoarece pot fi conectate pana la 64 de unitati interioare si sunt disponibile 13 tipuri si 71 de modele de unitati interioare ce pot fi conectate, poate fi obtinuta o varietate mare de combinatii particularizate pentru fiecare constructie in parte. In functie de combinatia utilizata, se poate obtine o eficienta de pana la 200 %.

Capacitatea unitatilor interioare ce pot fi conectate Pana la max 200%

Numarul de unitati interioare ce pot fi conectate Pana la 64

Diverse unitati interioare 13 tipuri, 71 modele

Poate fi obtinuta o combinatie cu eficienta de pana la 200% numai daca sunt efectuate modificari de sarcina la incalzire si la racire, si daca functionarea produsului este considerata in timp.

Combinations

Rata de crestere datorata combinatiilor (50~200%)

Nr. de unitati exterioare / Capacitatea de conectare

O singura unitate / 200%

Unitate dubla / 160%

Unitate tripla / 130%

Unitate multipla (mai mult de 3) / 130%